Svenska
Gamereactor
nyheter
Super Mario Maker

Nintendo raderar banor från Super Mario Maker

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Vi på redaktionen älskar Super Mario Maker. Sedan spelet släpptes i höstas har vi tillbringat åtskilliga timmar med Nintendos mysiga bansnickeri och spelet tilldelades en silvermedalj när vi utsåg Årets spel 2015.

Ett enormt antal banor har laddats upp och hittills har det mesta varit frid och fröjd. Nu har det dock visat sig att Nintendo har plockat bort ett stort antal banor som har laddats upp av spelare runt om i hela världen. Utan någon som helst förvarning har banorna plötsligt lyst med sin frånvaro i databasen.

När Nintendo släppte Super Mario Maker reserverade de sig visserligen med att ha rätten att plocka bort banor som inte var tillräckligt populära genom att säga följande:

"Notice regarding course uploads

Please be aware that after a fixed period of time, courses with low popularity will be automatically deleted from the server.

Nintendo reserves the right to use uploaded courses and related data, either as-is or with alterations, for either commercial or noncommercial purposes without compensation to the uploader."

Trots detta blir många spelare, vars banor har blivit bortplockade, nu förvånade då Nintendo ännu inte har definierat vad "låg popularitet" egentligen innebär. Dessutom saknas möjligheten att åter ladda upp banan, trots justeringar i bandesignen. Det återstår att se om Nintendo kommer att ge sig in i diskussionen och tydliggöra vad som egentligen gäller.

Har någon av dina banor i Super Mario Maker blivit bortplockade?

Super Mario Maker

Källa: Kotaku

Relaterade texter

Super Mario MakerScore

Super Mario Maker

RECENSION. Skrivet av Fredrik Säfström

Så har det äntligen blivit premiärdags för Super Mario Maker och Fredrik Säfström har tagit reda på om det ultmata Mario-spelet äntligen är här, nu när det faktiskt går att göra sina egna spel...



Loading next content