Svenska
Gamereactor
nyheter

Xbox mot Playstation snart möjligt online

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Chris Charla, överhuvud för ID@Xbox One, meddelade idag att Xbox One äntligen öppnar upp för spelande som överskrider plattformsbarriärerna. Det har redan tidigare varit möjligt för Xbox One-hängivna att spela tillsammans med Windows 10-användare genom Xbox Live. Men nu gör man det alltså möjligt för spelutvecklare att skapa spel som stödjer flerspelarläge online mellan olika konsoler och PC-nätverk. Ett sätt för de olika plattformarna att mötas.

Detta har varit en av de mest efterfrågade funktionerna under flera år och nu ser det ut att bli verklighet. Det kommer att vara upp till var och en av spelutvecklarna att faktiskt integrera detta i sina spel, men det är nu i alla fall en möjlighet.

Vi kunde tidigare rapportera om att Psyonix är en av de första som tagit steget och ger dig chansen att spela Rocket League på PC tillsammans med Xbox One-användare. De slänger även ut en öppen inbjudan till andra plattformar att haka på.

Första steget är taget och nu återstår det att se hur långt det kommer att gå. Kanske kan nu gränserna suddas ut, blekna bort och den evinnerliga striden mellan Xbox One, PC samt PS4 trappas ner. Eller mer troligt, eggas upp?

Xbox mot Playstation snart möjligt online


Loading next content