Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
nyheter
Spider-Man

Marvel vill införa en ny era med Spider-Man


Facebook
TwitterReddit

Efter att det utannonserades på E3 att Insomniac Games, skaparna bakom Ratchet & Clank och Sunset Overdrive, är i full rulle att utveckla ett Playstation 4-exklusivt Spider-Man-spel pratade Marvels vice president of games Jay Ong om planerna Marvel Games har för framtiden.

Han berättade att när han kom till Marvel för två år sedan gjorde han så med avsikten att "införa en ny era för Marvel-spel". Eftersom att de har en "skattkammare full av de bästa superhjältekaraktärerna på jorden" frågade Ong vad de kunde göra med vad de hade för att skapa "verkligt episka spel".

Ong sade att det nya Spider-Man är det första spelet av många att komma i denna nya era och att de inte kan bärga sig med att berätta för världen vad det är för andra projekt de har i pipelinen.

Medan många Marvel-titlar som släppts de senaste åren har antingen varit på mobil, PC i form av Lego eller Disney Infinity har de nu flertalet nya spel under utveckling.

Ong kunde inte prata om planerna för konsolspel men sade att de har mer på gång än det som Telltale Games arbetar på och att fansen kommer höra mer om dem senare i år. De är petiga med vilka de arbetar med och vilka företag som tar hand om vilka varumärken, dock. "Av var tionde möjlighet vi tittar på så gör vi kanske en", sade han.

"What we look at first and foremost is the talent level of partner. Are they world class in building the games we're talking about? They have to have world-class talent. They have to be able to invest the resources to make that talent sing. Equally important is, do they have passion for the IP they're working on? Do they share the same ambition? Do they love the character? We look for passion, that comes through in the first 30 seconds."

Han fortsatte med att säga att det är lätt att göra ett grundläggande Spider-Man-spel men att göra något djupare som reflekterar Peter Parker som karaktär är mycket svårare.

Han antydde också att, medan Activision släppte Spider-Man-spel för att släppas i samband med filmer och deras release-scheman, de här nya spelen inte nödvändigtvis kommer göra det samma - och att modellen för filmlicensspelen inte funkar längre. Kvalité är nyckelordet för Marvel nu.

"Great is not good enough. We're going for truly epic."

Spider-Man