Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
nyheter
Middle-earth: Shadow of Mordor

Warner Bros undanhöll samarbete med Youtubers om SoM

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

De senaste åren har haft sin beskärda del av nyheter och skandaler om Youtubers och utgivare som inte varit helt ärliga när det kommer till betalda reklamkampanjer, något som Federal Trade Commission (FTC, staternas motsvarighet till konsumentverket) försöker ändra på. Den senaste i raden av dessa historier handlar om Warner Bros som tydligen inte var helt transparent med deras PR-kampanj för Middle-earth: Shadow of Mordor.

Det hela uppmärksammades av Recode. Warner Bros reklambyrå (Plaid Social Labs) anlitade en rad av youtubers för att marknadsföra Shadow of Mordor i deras videos och respektive sociala medier. Pewdiepie var en av talangerna som Warner anlitade, men den svenska Youtube-stjärnan var emellertid en av de som faktiskt skrev att han hade blivit betald i klippens beskrivningsfält. Kontraktet i fråga krävde att transparens var obligatoriskt, men inte nödvändigtvis på ett sätt som var tydligt för tittaren. De behövde i många fall leta noggrant efter den informationen.

Jessica Rich, direktör hos FTC:s Bureau of Consumer Protection påminde Warner att "konsumenter har rätt att veta om recensenter tillhandahåller deras egna åsikter eller betalda säljargument. Företag som Warner Brothers behöver vara ärliga mot konsumenter i deras onlinereklamkampanjer".

Agenturen lät Warner slippa undan med en varning för den här gången men gjorde det klart att fortsatt missvisande marknadsföringstaktiker kan komma att straffas.

Middle-earth: Shadow of Mordor

Relaterade texter

Middle-earth: Shadow of MordorScore

Middle-earth: Shadow of Mordor

RECENSION. Skrivet av Simon Eriksson

Skuggan över Mordor är här och Simon har smetat anletet full av orchblod. Gamereactors recension av Monoliths senaste äventyr är äntligen publicerad...Loading next content