Svenska
Gamereactor
nyheter

Hårddisk till Xbox 2 avslöjad?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Såhär en dryg månad innan E3 drar igång har hyfsat trovärdiga uppgifter om den kommande bärbara hårddisken till Xbox 2 börjat dyka upp. Hårddisken sägs bli hela 40 gigabyte stor och kommer att erbjuda en rad ovanliga funktioner. Bland annat kommer man att kunna ladda in hela spel på hårddisken om man har Xbox Live för att sedan med ett enkelt knapptryck kunna byta spel om man får en förfrågan från en kompis som spelar något annat.

Dessutom kommer Microsoft nu på allvar att prova att sälja spel via Xbox Live. Man kommer då kunna att få spelen innan de finns i butik och dessutom till ett reducerat pris.

I övrigt kommer hårddisken att fungera som ett jättelikt minneskort och även gå att använda utanför Xbox 2 för att byta sparfiler, banor man gjort till spel eller andra föremål. Den lilla hårddisken kommer att vara oerhört kompakt för att tåla tuffa tag och lär vara ett litet designmässigt mästerverk. Hårddisken kommer också att vara din identitet på Xbox Live och så länge du har den med dig är det bara att sätta sig framför valfri uppkopplad Xbox 2 och spela. Den sparar också dina iställningar så du behöver aldrig ändra några knappfigurationer när du till exempel besöker en kompis för lite spelande.

Som kronan på verket kommer hårddisken att säljas laddad med lite matnyttiga saker som förbättrar dina nyinköpta Xbox 2-spel, kanske lite demos och något annat.

Ännu så länge är inget bekräftat, men rykten i spelbranchen har haft en kuslig precision att stämma på slutet. Uppgifterna känns trovärdiga och om en månad vet vi definitivt vad som är korrekt och vad som inte är det.



Loading next content