Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
nyheter

Onlinetjänsten för Nintendo Switch detaljerad


Facebook
TwitterReddit

Under morgonens Switch-konferens fick vi bland annat reda på att Nintendo kommer inkorporera en betald onlinetjänst för Nintendo Switch, precis som Sony och Microsoft har för deras respektive system. Vi fick även reda på tjänsten kommer vara gratis från release den 3 mars till i höst, varpå de kommer börja ta betalt för den.

Från och med mars kommer Nintendo låta oss spela onlinespel på Nintendo Switch genom tjänsten, som du kommer åt genom ditt Nintendo-konto. Detta är alltså gratis fram till i höst och det gäller enbart Nintendo Switch (Wii U och Nintendo 3DS påverkas alltså ej).

När betalperioden börjar planerar Nintendo att lägga till funktioner som röstchatt i onlinelobbys, sätta upp spelmöten och bjuda in vänner för spelsessioner.

Varje månad kommer prenumeranterna även kunna ladda hem och spela ett NES- eller SNES-spel, men det klargörs inte om det kommer vara bestämda titlar eller om spelen kommer få behållas när månaden är slut. Även exklusiva rabatter och erbjudanden kommer gälla för de som betalar för tjänsten.

Även om du inte vill lägga pengar på det kommer du kunna komma åt Eshopen, hantera vänner, dela skärmdumpar på sociala medier och föräldrakontroll.

Hur låter allt detta, kan Nintendo konkurrera med Playstation Plus och Xbox Live med denna tjänst?