Svenska
Gamereactor
nyheter
Nier: Automata

Nier-moddare skojar lite med pirater

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Som bekant så är ju piratkopior av spel ett någorlunda stort problem på PC-marknaden. Det finns en hel del spelpirater som känner sitt piratande rättfärdigat när det gäller inte helt perfekta PC-portningar, de verkar ofta sakna den självinsikten att de är en bidragande faktor till bristande PC-portningar. Ett spel med något bristande PC-version är Nier: Automata. Som tur är finns det moddare som Kaldaien, som har som hobby att förbättra PC-portningar av spel med sina mods. Kaldaien släppte nyligen en mod med namnet FAR, Fix Automata Resolution, för att, som namnet avslöjar, fixa Nier: Automata. Modden höjer spelets resolution från 900p till 1080p, drar upp bilduppdateringen till 60 fps och förbättrar en hel del andra grejer. En annan grej modden också gör är att kolla om du spelar ett legitimt exemplar av spelet, eller om du laddat ner en piratkopia. Om det skulle vara en piratkopia, så fryser modden spelet. Den enda lösningen då är att avinstallera modden. Så länge du betalt för ditt exemplar av Nier: Automata så förstör inte modden något.

Det kunde ju tyckas att piraterna skulle kunna acceptera att de inte får ta del av modden, men så är inte fallet. Det verkar som att piraterna är så pass många och så pass arga, att de lyckats få Kaldaien bannad från Steam-forumet för Nier: Automata och nedladdningslänken till modden har blivit raderad. Allt detta gjorde de trots att Kaldaien släppte källkoden till modden, så allt piraterna egentligen behövde göra var att radera några rader kod för att kunna spela en förbättrad version av sitt stulna exemplar av Nier: Automata.

Vad tycker du om att spelpiraterna blev så upprörda över att de inte fick ta del av en mod som förbättrade ett spel de stulit?

Nier: Automata

Tack VG24/7

Relaterade texter

Nier: AutomataScore

Nier: Automata

RECENSION. Skrivet av Kim Orremark

Platinum Games är tillbaka med vad de brukar göra bäst. Nier: Automata är snabbt, galet och fullproppat med stringtrosor, men är det roligt?



Loading next content