Svenska
Gamereactor
nyheter

TGS 05: Första bilden på Revolutions handkontroll

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Så var den avslöjad. Handkontrollen som omgärdats av i särklass mest hemligt fuffens den här generationen. Den ser mest av allt ut som en fjärrkontroll (vilket Nintendo själva kallar den) och det unika med den är att den hålls i en hand och nyttjar tillbehör. Varje utvecklare kan själv göra det som krävs för att tillbehöret ska anpassas till just det egna spelet.

Då kommer det att fungera så att man håller Revolution-kontrollen i ena handen och tillbehöret i det andra. Tillbehöret kopplas in på baksidan av fjärrkontrollen och sedan går det en sladd emellan, vilket nästan gör att den påminner om en hederlig nunchako (japanskt närstridsvapen).

Som det tidigare ryktats om kommer Revolution-kontrollen också att innehålla en gyro och genom att placera två små sensorer framför TV:n kan kontrollen känna av var man pekar med den. Detta demonstrerade Nintendo med ett demo kallat Pilot Wings där man skulle hålla kontrollen framför sig som ett flygplan och sedan flyga genom ringar på skärmen.

Nintendo har också gjort likadant som Microsoft och satt på fyra lysdioder, vilka man sedan kan använda för att lista ut om man är spelar ett eller fyra medan man spelar. Revolution-fjärrkontrollen kommer att finnas i en rad färger och precis som till de andra enheterna finns inbyggd skakfunktion.

Som kuriosa kan vi berätta att det inte är första gången en konsol har en fjärrkontroll som handkontroll. Faktumet är att även Phillips använde en väldigt liknande fjärrkontroll till sitt konsolförsök CDi som lanserades i början av 90-talet.

TGS 05: Första bilden på Revolutions handkontrollTGS 05: Första bilden på Revolutions handkontrollTGS 05: Första bilden på Revolutions handkontrollTGS 05: Första bilden på Revolutions handkontroll


Loading next content