Svenska
Gamereactor
nyheter
Sonic Mania

Sonic Mania hyllar bortgången hacker med boss

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Att Sonic-serien har en bred och trogen community av fans är knappast en hemlighet där utvecklingen av Sonic Mania leddes bland annat av personer som Christian Whitehead och Headcannon som plockats från denna community för att arbeta med spelet. Detta för såklart med sig mängder av referenser och åratal av historia och referenser om och från de människor som bidragit till denna community.

Ett exempel är hur Sonic Mania valt att ära en avliden medlem av denna community. Polygon Jim var en hackare som varit med och modifierat och justerat Sonic-spelen med olika Rom-hacks. Ett av hans mest kända bidrag var Motorbug the Badnick, där vi fick chansen att spela som en av första banans fiender istället för Segas blåa igelkott. Polygon Jim gav karaktären förmågan att hoppa bland annat genom att skjuta ut hjulet under sig för att lätta från marken. Hackaren avled sedan i en olycka 2013.

Spola fram till 2017, där vi bland annat hade fanbloggen Sonic The Hedgeblog berättar att Polygon Jims arv lever vidare genom bossen Heavy Rider. Heavy Rider möts på banan Lava Reef Zone och kommer inridandes på en motorbug kallad Jimmy, efter hackaren själv, och har förmågan att hoppa precis som modifikationen i Rom-hacken. Det kan knappast vara svårt att förstå Sonic Manias framgång när det var sådan passion och gemenskap som låg bakom skapandet.

Finns det några fler hemligheter och referenser som ni hittat i Sonic Mania?

Sonic Mania

Relaterade texter

Sonic ManiaScore

Sonic Mania

RECENSION. Skrivet av Fredrik Säfström

Segas blåa långdistanslöpare gör återigen entré och den här gången i form av en ihopmixad nyversion. Fredrik har recenserat och delat ut ett betyg...



Loading next content