Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
nyheter

Apple har utannonserat Iphone 8 samt Iphone X


Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Den heter alltså Iphone X (uttalas "Iphone tio") och är ett riktigt kraftpaket. Apples VD Tim Cook presenterade under gårdagskvällen två nya telefoner varav den ena var en standard-uppgradering av Iphone 7 medan den andra alltså var en pro-modell med Oled-skärm samt bortplockad hem-knapp. Iphone X har en ny typ av design där skärmen går hela vägen ut till kanterna, en helt ny processor, ett nytt ansiktsigenkänningssystem samt dubbla kameror. Nedan hittar du det officiella pressmeddelandet som skickades ut under gårdagen.

"Apple presenterade idag iPhone X, framtiden för smartphones, med en elegant design helt i glas och en snygg 5,8-tums Super Retina-skärm, ett A11 Bionic-chip, trådlös laddning och en förbättrad kamera på baksidan med dubbel optisk bildstabilisering. Med iPhone X får kunderna ett innovativt och säkert sätt att låsa upp, autentisera och betala med Face ID, tack vare den nya TrueDepth-kameran. iPhone X kan förbeställas från och med fredagen den 27 oktober i över 55 länder och områden och finns i butik från och med fredagen den 3 november.

"I över ett decennium har vår avsikt varit att skapa en iPhone som helt och hållet består av en skärm. Med iPhone X har vi förverkligat den visionen", sa Apples designchef Jony Ive. "När vi introducerade iPhone för tio år sedan var det en revolution för mobiltelefonen med Multi-Touch. iPhone X innebär en ny era för iPhone där enheten försvinner in i upplevelsen."

"iPhone X är framtiden när det gäller smartphones. Den är fylld med ny fantastisk teknik, som det innovativa TrueDepth-kamerasystemet, elegant Super Retina-skärm och supersnabbt A11 Bionic-chip med neuralt system", sa Apples vice vd för Worldwide Marketing Philip Schiller. "iPhone X ger flytande användarupplevelser - från när du låser upp din iPhone med Face ID, spelar fängslande spel med Augmented Reality och delar Animoji i Meddelanden - och är starten på de nästa tio åren för iPhone."

iPhone X introducerar en revolutionerande design med en imponerande heltäckande skärm som noga följer enhetens kurvor längs de elegant rundade hörnen. Fram- och baksidan har det hållbaraste glaset någonsin och finns i silver och rymdgrått, medan ett band i högpolerat rostfritt stål av kirurgisk kvalitet följer kanten på och förstärker iPhone X. En färgprocess med sju lager ger exakta färgnyanser samt opacitet på glasets finish och ett reflekterande optiskt lager förstärker de mättade färgerna och gör designen lika elegant som hållbar, samtidigt som den är vatten- och dammtålig.1

Den eleganta 5,8-tums Super Retina-skärmen2 är den första oled-panelen som lever upp till standardkraven hos iPhone. Den har enastående färger, verklig svärta, ett kontrastförhållande på en miljon till ett samt ett brett färgomfång med den bästa systemomfattande färghanteringen på en smartphone. HDR-skärmen stöder Dolby Vision och HDR10 som tillsammans får bild- och videoinnehåll att se ännu mer fantastiskt ut. Nya True Tone justerar skärmens vitbalans dynamiskt beroende på ljuset i omgivningen, vilket ger en naturligare synupplevelse.

iOS 11 har designats om för att fullt ut dra nytta av Super Retina-skärmen och ersätter hemknappen med snabba och flytande gester så att kunderna kan navigera på iPhone X på ett naturligt och intuitivt sätt. Svep bara uppåt från nederkanten för att gå tillbaka till hemskärmen var du än är.

Face ID revolutionerar autentiseringen på iPhone X med ett toppmodernt TrueDepth-kamerasystem som består av en punktprojektor, infraröd kamera och infraröd lampa. Face ID drivs av A11 Bionic som på ett precist sätt kartlägger och känner igen ett ansikte. De här avancerade djupavkännande teknikerna fungerar ihop och kan på ett säkert sätt låsa upp iPhone, aktivera Apple Pay, ge tillgång till säkra appar och många fler nya funktioner.

Face ID projicerar över 30 000 osynliga IR-punkter. IR-bilden och punktmönstret skickas genom neurala nätverk för att skapa en matematisk modell av ditt ansikte och skickar datan till Secure Enclave för att bekräfta en matchning medan maskininlärningen anpassas efter fysiska förändringar i utseendet över tid. Alla sparade ansiktsdata skyddas av Secure Enclave och håller dessa otroligt säkra. All bearbetning sker på enheten, inte i molnet, vilket skyddar användarens integritet. Face ID låser bara upp iPhone X när kunderna tittar på den och högtränade neurala nätverk har utformats för att förhindra spoofing från foton eller masker.

Den nya 7 MP TrueDepth-kameran på framsidan som gör Face ID möjlig har ett brett färgomfång, automatisk bildstabilisering och precis exponeringskontroll. Den tar porträttläget till kameran på framsidan, vilket ger imponerande selfies med skärpedjup. iPhone X har även ett omdesignat kamerasystem med två 12 MP-kameror på baksidan med dubbel optisk bildstabilisering. Bländaren på ƒ/1,8 på vidvinkelkameran åtföljs av en förbättrad bländare på ƒ/2,4 på kameran med teleobjektiv vilket ger bättre bilder och videor.Ett nytt färgfilter, djupare pixlar och en förbättrad Apple-designad bildsignalprocessor ger avancerad pixelbearbetning, brett färgomfång, snabbare autofokus i svagt ljus och bättre hdr-bilder. En ny True Tone-blixt med Quad-LED har dubbelt så hög ljusenhetlighet och innehåller Slow Sync, vilket ger mer enhetligt belysta bak- och förgrunder.

Kamerorna på iPhone X är specialjusterade för att ge den optimala upplevelsen av Augmented Reality. Varje kamera kalibreras individuellt med nya gyroskop och accelerometrar för korrekt rörelseföljning. A11 Bionic hanterar spårning av världen, scenigenkänning och grafikprocessoren ger suverän grafik i 60 bilder/s, medan bildsignalprocessorn beräknar ljus i realtid. Med ARKit kan iOS-utvecklare dra nytta av TrueDepth-kameran på framsidan och kamerorna på baksidan för att skapa spel och appar med otroligt fängslande och flytande upplevelser som sträcker sig långt utanför skärmen."

Kommer du att införskaffa Iphone X?