Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
nyheter

Shyamalans "Glass" blir en annorlunda superhjältefilm


Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

I fjol fick vi ta del av filmen Split som visade sig vara en del i det universum som Unbreakable utspelar sig i. På förhand var det väl ingen som kunde ana att M. Night Shyamalan hade ambitioner på att skapa sitt eget universum med superhjältar och deras ärkefiender. Nästa film som ska ingå i detta spektakel heter Glass och ska fungera som en uppföljare på Split, där vi självklart kommer att få återse James McAvoy i rollen som The Beast, och ingen mindre än Bruce Willis som spelade huvudrollen i Unbreakable. Vad filmen kommer kretsa kring vet vi inte i dagsläget, men räkna med att dessa två figurer lär stöta in i varandra på ett eller annat sätt.

Producenten bakom filmen, Jason Blum, sa nyligen i en intervju med The Collider att Glass definitivt kommer att vara en superhjältefilm, men kanske inte rakt igenom följa alla de konventioner som det innebär. Han menar på att det inte kommer vara en kopia av en regelrätt Marvel-film.

"Of course, it's a kind of superhero movie, for sure. I do consider it that, yeah. It's very different. I would say it's not a Marvel movie, but a superhero movie."

Superhjältevågen är här för att stanna, och i ärlighetens namn har ju flertalet nya filmer blivit lite som en löpande band-produktion där man spottar ur sig material utan särskilt mycket eftertanke. Glass kanske kan ändra på detta och tillföra ett nytt koncept till genren.

I mångt och mycket var ju Split en McAvoy one-man show, som otroligt nog fungerade utmärkt.

Tack Screenrant