Svenska
Gamereactor
nyheter
League of Legends

Så gick det i kvartsfinalerna av Worlds

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det börjar dra ihop sig i världsmästerskapet av League of Legends. Under söndagen avgjordes den fjärde och sista kvartsfinalen och turneringen går nu in i näst sista momentet nästa vecka.

Kvartsfinalerna har innehållit en hel del spänning och några oväntade resultat. Såhär slutade matcherna:

Longzhu Gaming vs Samsung Galaxy 0-3

Det var inte många som på förhand trodde att favoriterna Longzhu skulle få så svårt mot Samsung Galaxy. Sommarens LCK-vinnare lyckades inte vinna en enda match och slogs ut med 0-3 redan i första slutspelsomgången.

SK Telecom T1 vs Misfits 3-2

Misfits tog sig till kvartsfinal efter att ha knipit sista platsen framför näsan på TSM. Väl där väntade suveräna SK Telecom som klev in i Worlds som regerande mästare.

SK inledde bäst och vann första matchen utan större problem. Sedan vaknade Misfits till liv på allvar. Laget lyckades storstilat vinna både andra och tredje matchen fram till en 1-2 ledning. De regerandes mästarna var nu illa ute och endast en förlust från att åka ur. Då visade laget som vunnit turneringen hela tre gånger varför man är en av favoriterna att vinna även detta år. 1-2 blev istället till 3-2 och man hade fullbordat vändningen och trots en imponerande insats fick Misfits se sig utslagna.

Fnatic vs Royal Never Give Up 1-3

Fnatic med svenske Rekkles i laget fick det tufft i den tredje kvartsfinalen. Först vid underläge 2-0 kunde laget knipa en seger. Man höll jämna steg men tillslut visade sig RNG starkare och släppte inte Fnatic närmre än så.

Team WE vs Cloud9 3-2

Ett av de äldsta professionella LoL-lagen Team WE mot laget som tog sig till slutspel efter en andraplats bakom SK Telecom.

"Gammal är äldst" eller hur säger man? Ja visst fick Team WE en bra start på kvartsfinalen när laget vann första matchen. Men sedan vaknade det nordamerikanska laget till ordentligt. Cloud9 spelade otroligt bra och både kvitterade och gick fram till ledning 2-1. Där och då var Team WE riktigt illa ute och det verkade nästan som om laget saknade motmedel till Cloud9:s framfart.

Det prekära läget till trots så tog sig Team WE samman och vann den så viktiga fjärde matchen fram till 2-2. Allt kom nu att avgöras i sista matchen. Trots en stark öppning från Cloud9 med 4 raka kills räckte det inte för att hålla emot Team WE som kontrollerade matchen och kunde avgöra.

På lördag nästa vecka är det dags för semifinal och matcherna spelas såhär:

Lördag
09:30 SK Telecom T1 vs Royal Never Give Up

Söndag
07:30 Samsung Galaxy vs Team World Elite

League of Legends

Relaterade texter



Loading next content