Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
nyheter
Rocket League

Svensk världsmästare i Rocket League för andra gången


Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

I helgen avgjordes världsmästerskapet i Rocket League i MGM National Harbor Theater i Washington D.C. Totalt var det 10 stycken deltagande lag som gjorde upp om prispotten på 1,5 miljoner kronor. I två av dessa lag såg vi två svenskar, Pierre 'Turbopolsa' Silfver (Gale Force) och Linus 'Alot' Möllergren (Method).

De tävlande lagen var:

Europa
Gale Force eSports
Method
Mock-it eSports
PSG eSports

Nordamerika
Cloud9
Ghost
NRG eSports
G2 eSportsoch

Oceanien
Chiefs eSports Club
Pale Horse eSports

Gale Force och Method med sina svenskar i laget inledde turneringen på bästa sätt och ställdes så småningom mot varandra i Upper Bracket-finalen. Det blev en tajt och oviss historia där tillslut Gale Force stod som segrare efter en övertidsvinst till 4-3 i matcher. Tack vare förlusten skickades Method till Lower Bracket för att möta laget som sänkt alla lagen i sin väg i Lower Bracket nämligen Cloud9. Det vinnande laget skulle ställas mot Gale Force i den stora finalen.

Method hade siktet inställt på revansch efter förlusten i Upper Bracket-finalen. Efter att ha visat sin styrka fick man också chans till det då man utmanövrerade Cloud9 med 4-2 i matcher.

Väl i finalen blev det en ganska ensidig historia och även den här gången skulle Gale Force stå som segrare. Laget med "Turbopolsa" i spetsen vek inte en tum och vann med klara 4-0. Förutom den svenska stjärnan bestod laget av "Kaydop" och "ViolentPanda". Men det var ändå Pierre "Turbopolsa" Silfver som stack ut mest. Efter turneringens slut utsågs han nämligen till Most Valuable Player. Ett pris som han valde att istället ge till lagkompisen "Kaydop" då det var han som avgjorde finalen på egen hand enligt Silfver själv. Förutom ära och berömmelse belönades också laget med $55.000, vilket motsvarar nära en halv miljon svenska kronor.

Andraplacerade Linus 'Alot' Möllergren och hans lagkamrater i Method vann i sin tur $35.000, cirka 300.000 kronor.

Tack vare finalvinsten kan nu "Turbopolsa" titulera sig världsmästare för andra gången.

Rocket League