Svenska
Gamereactor
nyheter
Counter-Strike: Global Offensive

Lenovo sponsrar Sveriges första seniorlag i Counter-Strike

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

E-sportlaget som enbart består av pensionärer (väldigt, väldigt gamla människor) går under lagnamnet Silver Snipers och nu meddelar Lenovo att de valt att helsponsra seniorerna på deras väg mot världstoppen. Bakom laget står Ninjas in Pyjamas-grundaren Tommy Ingemarsson som tycker att det är "skitkul" att extremt gamla människor nu också spelar Counter-Strike: Global Offensive.

Counter-Strike: Global OffensiveCounter-Strike: Global Offensive
Om du skulle råka på att spring ain i någon av dessa kan du vara helt säker på att du är så kallat "dead meat".
Counter-Strike: Global OffensiveCounter-Strike: Global Offensive
Detsamma gäller dessa två. Hysteriskt dödliga med kniven, framförallt.
Counter-Strike: Global Offensive
Den här gubben är lite mndre farlig, men det handlar mest om att han inte gillar Counter-Strike särskilt mycket.
Counter-Strike: Global Offensive
Frågan är nu: Får du pisk av ett gäng pensionärer i Counter-Strike?

Saxat ur den officiella pressreleasen:
"- Sedan vi lanserade vår gamingserie Lenovo Legion har vi sett ett enormt intresse från gamers på alla nivåer, säger Martin Sterner, nordisk chef för konsumentprodukter på Lenovos PC-avdelning. Vi ser även att det finns gamers i alla åldrar och att det finns ett ökat engagemang bland seniorer. Där vill vi givetvis vara med och hjälpa till och få dem att bli en del av vårt gamingcommunity. Gaming är ju trots allt för alla oavsett ålder.

E-sportlaget med seniorer går under lagnamnet Silver Snipers och kommer att coachas av Counter Strike-veteranen Tommy Ingemarsson, även känd som Potti. Tommy grundade laget Ninjas in Pyjamas och är tidigare världsmästare i Counter Strike. Idag coachar han andra att bli professionella e-sportare och kommer att följa Silver Snipers hela vägen till Dreamhack 2017.

- Det är oerhört kul att få coacha Silver Snipers i Counter Strike, säger Tommy "Potti" Ingemarsson. Det skiljer sig från mina andra coachinguppdrag och det ska bli spännande att coacha personer som aldrig spelat förut och följa deras resa fram till Dreamhack där de ska utmana eliten.

Tommy kommer bland annat att coacha Silver Snipers under ett boot camp på gamingcentret Inferno Online, idag den 21 november. Seniorerna har även haft tid att öva och spela Counter Strike på egen hand.

- Det är som att en helt ny värld öppnat upp sig, säger Wanja Godänge, lagmedlem i Silver Snipers. Jag har aldrig spelat Counter Strike tidigare men jag känner redan att jag är helt fast och är så glad att Tommy engagerar sig och visar oss gamlingar hur vi gör slarvsylta av fienden.

Silver Snipers kommer att mot två andra lag ställa upp i en Counter Strike-tävling arrangerad av Lenovo under Dreamhack. Vem som helst har möjlighet att anmäla sitt e-sportlag för att tävla mot Silver Snipers på deras kampanjhemsida."

Relaterade texter

Counter-Strike: Global OffensiveScore

Counter-Strike: Global Offensive

RECENSION. Skrivet av Mathias Holmberg

En av spelindustrins mest ikoniska serier är tillbaka. Mathias har handlat vapen, desarmerat bomber, räddat gisslan och återupplevt terroristjaktens gyllene dagar i PC-versionen...

Counter-Strike: Global OffensiveScore

Counter-Strike: Global Offensive

RECENSION. Skrivet av Mathias Holmberg

En av spelindustrins mest ikoniska serier är tillbaka. Mathias har handlat vapen, desarmerat bomber, räddat gisslan och återupplevt terroristjaktens gyllene dagar...



Loading next content