Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
nyheter
Shadow of the Colossus

Lite gott snack från Bluepoint inför Shadow of the Colossus-remaken


Facebook
TwitterReddit

Det är svårt att tala om HD-versioner och nytappningar på gamla spel utan att nämna Bluepoint Games. De är för många de krönta mästarna på att skura väck grynig skräpgrafik från lastgamla (men ändå briljanta) speltitlar, och som du säkert vet är de just nu bara veckor ifrån att leverera Shadow of the Colossus.

I år har de höjt sin ambitionsnivå ett steg. Medan God of War-trilogin och Uncharted: The Nathan Drake Collection var regelrätta HD-remasters är Shadow of the Colossus uppbyggt från grunden - dock med en extrem noggrannhet kring att bibehålla samma spelmekanik och samma atmosfär som förtrollade så många under 2006. Bilduppdateringsbekymret däremot, är puts väck. Enligt Bluepoint själva. Shadow of the Colossus kommer den sjunde februari att levereras med två stycken olika spellägen (för den som har en PS4 Pro); full HD-upplösning och 60 bilder per sekund, eller vackra 4K med 30 smeklena plåtar i sekunden. Så de som inte tyckte det var någon höjdare att dunka en kolossal koloss till backen under Playstation 2-eran på grund av bilduppdateringen kan möjligtvis ge äventyret en ny chans?

Som du märker är det lite svårt för undertecknad att hålla de hyllande skrivarfingrarna i styr, så låt oss komma till saken... Sony har inför Colossus-remaken hälsat på hemma hos Bluepoint Games, och sedan lagt upp en trevlig video där utvecklargänget berättar om deras målsättning och hur de lägger upp sina projekt. Exempelvis nämner storchefen Marco Thrush att de aldrig vill stanna upp och enbart göra saker de är bekväma med, utan alltid ta ett steg längre. Inför Shadow of the Colossus togs nämligen beslutet att alla illustrationer skulle göras om, så ett helt team med duktiga tecknare fick kallas in för att spelet skulle hålla den klass de ville uppnå.

Hur slutresultatet blir återstår förstås att se, men det är som sagt inte så långt kvar tills vi får äventyra i det förbjudna landet ännu en gång och lägga krokben för ett gäng ludna giganter.

Shadow of the Colossus
Shadow of the Colossus
Shadow of the Colossus
Shadow of the Colossus
Shadow of the Colossus

Tack, Playstationbloggen.