Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
nyheter

Bill Gates betalar tillbaka Nigerias polio-vaccineringslån


Facebook
TwitterReddit

Att sitta på osaligt mycket pengar behöver inte innebära att all pluring går till fräsiga kärror, massagestolar, lyx och överflöd. Vi har också exemplet paret Gates, som genom The Bill & Melinda Gates Foundation kan skriva upp en helt fantastisk gåva till mänskligheten på sin meritlista; nämligen att i princip ha botat den fruktansvärda sjukdomen polio i Nigeria. Landet stod en gång i tiden för över hälften av världens polio-drabbade, något som kom att ändras från och med 2014 då landet fick ett kanonerbjudande från organisationen.

Nigeria tog ett lån av Japan på $76 000 000 för att komma igång med en riksomfattande vaccinering mot sjukdomen, och om vissa krav uppfylldes skulle Bill och Melindas organisation helt sonika stå för det enorma lånet. Under 2017 rapporterades inte ett enda fall av polio, vilket innebär att överenskommelsen var i hamn och samtidigt kan vi konstatera att världen med detta blev en lite bättre plats än innan.

Det är förstås oklart hur mycket av Microsofts Xbox-framgångar som lett fram till detta, men
någonstans är det skönt att veta att företagets vinst på vår spelkonsumtion inte stannade i en aktieutdelning, utan vandrade vidare till något vackert.

En hyvens karl.