Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
nyheter
Fortnite

Microsoft och Epic vill ha crossplay i Fortnite


Facebook
TwitterReddit

Under helgen passade en gamer på att via Twitter önska att han kunde spela Fortnite crossplay mellan Playstation 4 och Xbox One, och frågade samtidigt Xbox-bossen Phil Spencer om saken. Spencer hade ett kort och kärnfullt svar att ge som tydligt visar att han håller med: "Me 2."

Några timmar senare snappade det officiella Fortnite-kontot också upp diskussionen och delgav sina synpunkter kring detta i ett minst lika glasklart svar som Spencers: "We 3!"

Därmed ligger bollen alltså hos Sony, vilka dock hittills mestadels varit kallsinniga till idén om crossplay. Playstation-chefen Jim Ryan gick till och med så långt att han menade att det är en form av skydd för Playstation-spelare att det inte går att spela mot exempelvis de som har Switch eller Xbox One. Skulle du vilja kunna spela Fortnite mellan Playstation 4 och Xbox One eller är det bättre att ha formaten separerade?

Fortnite
Sony vill hålla formaten åtskiljda och tillåter inte att Playstation-spelare får möta de som har exempelvis Minecraft eller Rocket League till Switch eller Xbox One.