Svenska
Gamereactor
nyheter
Donkey Kong Country: Tropical Freeze

Donkey Kong Country kräver mindre lagringsutrymme till Switch

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Donkey Kong Country: Tropical Freeze är nästa spel i raden av Wii U-titlar som får nytt till till Switch efter Mario Kart 8 Deluxe och Pokkén Tournament Deluxe. Det är exakt samma äventyr som sist, men med en ny, lättare svårighetsgrad för de som tyckte spelet var för svårt. Därför är det lite förvånande att Nintendo nu meddelar att spelet bara är hälften så stort som till Wii U sett till lagringsutrymme.

Detta bekräftas av Nintendo Japan som skriver att du behöver 6,6 gigabyte ledigt utrymme jämfört mot de 11,4 gigabyte som Wii U-versionen tog i anspråk. Vi förmodar att bättre komprimeringsteknik är en del av svaret på varför det är så, men klagar såklart inte. Normalt brukar ju spel ta betydligt mer utrymme i anspråk när upplösningarna ökar som till Playstation 4 Pro och Xbox One X.

En sak som däremot inte krympt är prislappen. Originalet var en fullpristitel och det gäller även denna HD-version som rent av kostar en hundring extra vid lanseringen. Som väntat är många kritiska mot detta på sociala medier, och kanske kunde Nintendo ha varit lite mer generösa vid återutgivningar, eller vad tycker du?

HQ
Donkey Kong Country: Tropical Freeze

Tack Nintendo Everything

Relaterade texter

Donkey Kong Country: Tropical FreezeScore

Donkey Kong Country: Tropical Freeze

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Vår favoritprimat har fått sitt ljuvliga bananparadis invaderat av nesliga vikingar. Bara att knyta slipsen och ge sig av på ytterligare ett förhoppningsvis underbart plattformsäventyr, alltså. Jonas har recenserat...



Loading next content