Svenska
Gamereactor
nyheter

Rykte: Ingen ny konsol från Microsoft på flera år

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det har ryktats flitigt om att i synnerhet Sony är i full färd med att förbereda Playstation 5, där ryktena som gått längst säger att den rent av kommer i år (där 2020 tycks vara vanligaste förutsägelse). Nu har Microsoft-insidern Paul Thurrott rapporterat om saken och skriver att hans källor säger att Microsoft också filar på en ny konsol, men att den är flera år bort.

RAM-minnet GDDR6 sägs ska användas baserat på platsannonser från Microsoft (Playstation 4, Pro och Xbox One X använder GDDR5), och streamande av spel ska vara en integrerad del av konsolen, möjligen på något sätt sammankopplad med tjänsten Xbox Game Pass. Thurrott tror att det finns en realistisk chans att konsolen släpps om tre år och poängterar att Microsoft inte har bråttom eftersom de just nu erbjuder den klart mest kraftfulla konsolen på marknaden. Denna nya konsol ska för övrigt vara både bakåt- och framåtkompatibel.

Dessutom finns rykten om att Microsoft jobbar på ännu en version av Xbox, och vi förmodar att det är Xbox One som åsyftas. Det samstämmer med ett tidigare rykte om att både Microsoft och Sony kan tänkas släppa ytterligare en uppgraderad version av Xbox One respektive Playstation 4 innan nästa generation.

Thurrott avslutar med att skriva att "Microsoft is making significant investments in hardware/content to close the gap with Sony and has the financial backing to go all-in on gaming", vilket tyder på att spelvärlden kan bli fortsatt spännande även i framtiden.

När tror du nästa generations Playstation och Xbox släpps?

Rykte: Ingen ny konsol från Microsoft på flera år


Loading next content