Svenska
Gamereactor
nyheter
Star Wars: Visceral Games Project

Amy Hennig belönas med Honor Award på Gamelab 2018

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Efter andra giganter som Will Wright, Hideo Kojima och Richard Garriot är det nu Amy Hennigs tur att motta Honor Award på Gamelab, där hon dessutom blir första kvinna att få priset. Gamelab går av stapeln den 27-29 juni i Barcelona. Hennig har bland annat varit director och scriptwriter för de tre första spelen i Uncharted-serien och är en av dem som mest bidragit till att utveckla berättande i spel. I motiveringen kan vi även läsa att hon är "one of the most admired and beloved by her colleagues all around the world" samt att "her romantic approach to videogames have helped elevate the standards of the media".

Hennig är utbildad i både litteratur och filmografi, och jobbade initialt i Hollywood innan hon senare halkade in på spelscenen med bland annat Legacy of Kain och Soul Reaver. Efter tio år hos Naughty Dog jobbar hon nu hos EA på ett ännu hemligt Star Wars-projekt. Hon kommer också att hålla ett anförande på Gamelab, vilket vi säkerligen får anledning att återkomma till.

Star Wars: Visceral Games Project
Amy Hennig.

Relaterade texter

2
Rykte: Mer om Viscerals Star Wars-spel

Rykte: Mer om Viscerals Star Wars-spel

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Nyligen avslöjade en läcka detaljer om hjälten i Visceral Games påstått "Uncharted-liknande" Star Wars-äventyr, och nu bjussar samma källa ännu fler detaljer om...



Loading next content