Svenska
Gamereactor
nyheter

Playstation 4 är snart på väg in i sitt livs slutskede

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det var under ett affärsmöte igår som Sony betonade att vår kära Playstation 4 är på väg mot slutet av sin livscykel. Playstation-chefen John Kodera var dock, enligt Wall Street Journal-reporten Takashi Mochizuki, noga med att poängtera att tillverkningen inte kommer upphöra eller att framtida släpp till konsolen inte är ett minne blått.

Kodera menade mest troligt att det hela har med konsolens försäljning att göra och denna inte fortlöper i samma hastighet som tidigare. Detta är dock inte att förlika med att maskinen är slutkörd, utan vi kan förvänta oss åtminstone några år till innan Sonys fjärde best tackar för sig helt och hållet. Men å andra sidan, den släpptes 2013 och har några år på nacken, så det var nog inte helt oväntat.

Vad gäller försäljning förväntas en dipp, men inget allvarligt. Enligt Sony själva så har prenumerationsavgifter och Playstation VR dragit in en hel del (däremot har sistnämnda håvat in mindre än vad man förväntade sig).

Detta gör såklart, oklanderligt, att en kommer att tänka på den mycket mytomspunna uppföljaren, Playstation 5. Och kanske se denna signal som ytterligare ett tecken på att maskinen faktiskt är närmare än vi tror. Tro inte för mycket bara, då Sony redan bekräftat att vi inte kommer att få se någon hårdvara under årets E3.

Tack Gamespot

Playstation 4 är snart på väg in i sitt livs slutskede


Loading next content