Svenska
Gamereactor
nyheter
Clicker Heroes 2

Clicker Heroes 2 dumpar mikrotransaktionerna, blir ultrapopulärt på Steam

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Uppföljaren till Clicker Heroes ser kanske inte ut att bli något extra. Något som skiljer den från mängden frenetiskt-klickande-för-att-samla-poäng. Men till skillnad från ettan, som var gratis att spela men som finansierades genom mikrotransaktioner, så kommer tvåan kosta drygt trehundra kronor.

HQ

Anledningen är att utvecklarna slopat mikrotransaktioner helt. I ett uttalande som Kotaku snappat upp, framgår det att beslutet är taget av ideologiska skäl snarare än affärsmässiga. Thomas Wolfley, CEO, börjar med att han inte gillade att spelare upprätthöll sitt beroende genom att hala upp kontokortet om och om igen och att han hoppades att de tusentals dollar som det första spelet genererat, kommit för att spelarna velat stödja utvecklarna. Även om han misstänker att det rör sig om en betydligt allvarligare anledning.

Och det är i det som beslutet att slopa mikrotransaktionerna i tvåan ligger:

"We really don't like making money off players who are in denial of their addiction. And that's what a large part of free-to-play gaming is all about. Everyone in the industry seems to rationalize it by shifting the blame, assuming way too much cognizance on the part of their victims."

Clicker Heroes 2

Relaterade texter



Loading next content