Svenska
Gamereactor
nyheter
Forgotton Anne

Dundertjusiga Forgotton Anne kommer till Switch nästa år

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Stora och populära Ni No Kuni slog sig in i många hjärtan tack vare den charmiga berättelsen, de klassiska och lätt Pokémon-inspirerade rollspelsstriderna, och självklart också på grund av att Studio Ghibli levererade ursnygg estetik. Utvecklarna Throughline Games är kanske inte riktigt lika vassa som det japanska animationsgänget, men Forgotton Anne var ändå vrålläckert på sitt sätt. PC-, Playstation 4- och Xbox One-spelare har kunnat njuta av liret en bra stund och nu har utgivarna Square Enix Collective gapat ur sig att även Nintendo Switch kommer få ta del av det roliga någon gång under 2019. Vi (eller jag, egentligen) tyckte att sidokaraktärerna, musiken och självklart designen stack ut något enormt medan en förvånande starkt berättelse tog fart. Recensionen hittar du här.

Ett måttligt kreativt textstycke från Forgotton Anne-hyllningen:
"Föreställ dig ett land dit alla dina bortglömda prylar hamnar. Kanske inte det där gosiga ragget du hade på högstadiet, utan snarare sockan du råkade sparka under sängen, eller skateboarden du slängde i garderoben efter att du skrapade upp knäna ända in till benpipan. Dessa bortglömda saker landar förr eller senare i de bortglömdas rike. De får liv, känslor. De saknar att bli använda. En rutten gympapjuck önskar sig exempelvis inget annat än att få omfamna en strumpluddig fot igen och känna sig behövd av oss människor."

Forgotton Anne
De bortglömdas rike är ett välfungerande samhälle, uppbyggt av stackarna som tappade sitt känsloband med sin ägare. För att på något sätt försöka glömma all ångest och förtvivlan, så kan man gå på krogen.

Relaterade texter

5
Forgotton AnneScore

Forgotton Anne

RECENSION. Skrivet av André Wigert

Estetiskt fulländade Forgotton Anne landade hos redaktionen för någon vecka sedan. André har betygsatt, med tindrande ögon...

0
GRTV spelar nysläppta Forgotton Anne

GRTV spelar nysläppta Forgotton Anne

NYHET. Skrivet av Petter Hegevall

Varje veckodag (och ibland helger, men bara om vi känner oss givmilda och arbetstokiga) sänder vi klockan 16:00 något som sedan 2014 har kallats för Gamereactor Live....



Loading next content