Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
nyheter

Showrunnern för Witcher-serien lämnar Twitter efter Ciri-kontrovers


Facebook
TwitterReddit

Lauren S. Hissrich, som är showrunner för Netflix-adapationen av The Witcher, meddelade att hon kommer att ta en paus från Twitter för ett tag framöver efter att detaljer om castingen av karaktären Ciri har satt Internet i brand. Anledningen till detta är en upphittad casting-annons där Witcher-produktionen tydligen söker en BAME-skådis (som antingen är svart, asiatisk eller av annan etnicitet) för att spela Cirilla - en älskad karaktär som i böckerna beskrivs som blek.

Hissrich har tidigare sagt att hon inte kommenterar casting-detaljer, men för många fans på Internet blev detta droppen. Vissa menade att Netflix enbart gör detta på grund av populism då vi lever i en tid där "alla ska med", medan flera fans till böckerna menar att detta ignorerar bokseriens slaviska rötter. Andra försvarar beslutet med att det är en fantasy-historia och att historisk verklighetsförankring inte är lika viktigt - särskilt med tanke på att författaren Sapkowski sällan beskriver hudfärg i böckerna. Hissrich tog till sig denna hätska debatt på ett lugnt vis och bad fansen att vara vänliga mot varandra:

"It's time for a Twitter hiatus. The love here is amazing, and the hate is enlightening, like a real-life Trials of the Grasses, except I HAVE to read less and write more -- or we won't have a damn finale. Be back soon with more insight and more Roach. Be nice to each other, okay?"

Hissrich har tidigare i år sagt att det absolut kommer att finnas minoriteter i serien, men att det inte nödvändigtvis alltid handlar om hudfärg (en man vore en minoritet i Brokilon-skogen exempelvis), att Witcher-böckerna absolut är politiska med diverse rasfrågor och att hon kommer att hålla sig till fantasyvärldens kulturer. Vad tycker du om hela debatten kring Ciri?

Seså tösa, det löser sig.

Gametyrant