Svenska
Gamereactor
nyheter

Showrunnern för Witcher-serien lämnar Twitter efter Ciri-kontrovers

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Lauren S. Hissrich, som är showrunner för Netflix-adapationen av The Witcher, meddelade att hon kommer att ta en paus från Twitter för ett tag framöver efter att detaljer om castingen av karaktären Ciri har satt Internet i brand. Anledningen till detta är en upphittad casting-annons där Witcher-produktionen tydligen söker en BAME-skådis (som antingen är svart, asiatisk eller av annan etnicitet) för att spela Cirilla - en älskad karaktär som i böckerna beskrivs som blek.

Hissrich har tidigare sagt att hon inte kommenterar casting-detaljer, men för många fans på Internet blev detta droppen. Vissa menade att Netflix enbart gör detta på grund av populism då vi lever i en tid där "alla ska med", medan flera fans till böckerna menar att detta ignorerar bokseriens slaviska rötter. Andra försvarar beslutet med att det är en fantasy-historia och att historisk verklighetsförankring inte är lika viktigt - särskilt med tanke på att författaren Sapkowski sällan beskriver hudfärg i böckerna. Hissrich tog till sig denna hätska debatt på ett lugnt vis och bad fansen att vara vänliga mot varandra:

"It's time for a Twitter hiatus. The love here is amazing, and the hate is enlightening, like a real-life Trials of the Grasses, except I HAVE to read less and write more -- or we won't have a damn finale. Be back soon with more insight and more Roach. Be nice to each other, okay?"

Hissrich har tidigare i år sagt att det absolut kommer att finnas minoriteter i serien, men att det inte nödvändigtvis alltid handlar om hudfärg (en man vore en minoritet i Brokilon-skogen exempelvis), att Witcher-böckerna absolut är politiska med diverse rasfrågor och att hon kommer att hålla sig till fantasyvärldens kulturer. Vad tycker du om hela debatten kring Ciri?

Showrunnern för Witcher-serien lämnar Twitter efter Ciri-kontrovers
Seså tösa, det löser sig.

Gametyrant



Loading next content