Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
nyheter
Red Dead Redemption 2

Rockstar skeppar ut Red Deads online-del i november


Facebook
TwitterReddit

Med en ynka månads väntetid kvar tills vi får rida häst och stoppa upp revolvrar i gommen på sådana som måste dö då alla western-städer är på tok för små var det så klart hög tid för Rockstar att dra bort skynket från deras beryktade online-läge. Det kommer släppas någon gång i november, inledningsvis som en beta vilken blir gratis till alla som har införskaffat spelet. Dock förvarnar Rockstar lite om att vi inte ska förvänta oss för mycket från början. Vi ska rentav förvänta oss mycket turbulens och problem i och med storleken på online-delen. Mer specifika detaljer om vad Red Dead Online egentligen erbjuder matas ut löpande, men än så länge vet vi att det är en utveckling av det första Red Dead Redemptions uppkopplade spelarpartaj:

"Red Dead Online is an evolution of the classic multiplayer experience in the original Red Dead Redemption, blending narrative with competitive and cooperative gameplay in fun new ways. Using the gameplay of the upcoming Red Dead Redemption 2 as a foundation, Red Dead Online will be ready to be explored alone or with friends, and will also feature constant updates and adjustments to grow and evolve this experience for all players."

IGN fick sig ett snack med Imran Sarwar (Director of Design) och Josh Needleman (Senior Producer) för att tömma dem på fler detaljer. För enkelhetens skull har vi sammanfattat det roliga som sades i hederlig punktform, här nedan:

• Spelvärlden i Red Dead Online är densamma som i enspelaräventyret
• Rockstar ser Red Dead Redemption II och online-läget som två separata produkter som kommer utvecklas separat och oberoende av varandra - därför släpps den uppkopplade speldelen senare.
• Imran och Josh tycker att GTA Online inte stod på egna ben rent kreativt förrän "heists" lades till. Det tillsammans med "After Hours", "The Doomsday Heist" och "Gunrunning" har varit lite av en inspiration till spelbarheten i Red Dead Online

Med tanke på hur finfint det har gått för online-kalaset i Grand Theft Auto V så ska vi självklart lägga förväntningarna högt (efter beta-perioden, alltså) och förhoppningsvis kunna njuta av den helvetiskt vilda västern under en lång tid framöver...

Red Dead Redemption 2
"Den här staden är ju skitliten. Du, ska dö."
Red Dead Redemption 2