Svenska
Gamereactor
nyheter
Dance Dance Revolution: New Moves

Dance Dance Revolution hjälpte en amerikan att tappa 60 kilo

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

I dansspelsvärlden är han känd som Xopher och det är också vad vi kommer kalla honom i den här lilla berättelsen (som härliga Kotaku publicerade igår) om en snygg och livsviktig viktnedgång som blev möjlig tack vare Dance Dance Revolution. År 2012 vägde Arkansas-bon Xopher 143 kilo. Hans doktor sade då att om något drastiskt inte händer så kommer Xopher behöva ett nytt hjärta när redan vid 50 års ålder. Det beskedet hade nog fått de flesta att ratta iväg till gymmet illa kvickt och det gjorde också Xopher, men det gick så småningom åt skogen och vid juletid samma år var han tillbaka på nästan samma vikt som han började med.

HQ

Ända sedan millennieskiftet hade Xopher haft ett litet intresse för rejäla dansmaskiner på den lokala arkadhallen. Eller ja, den närmsta låg en halvtimmas bilresa bort så det kunde aldrig bli riktigt lika många spelsessioner som han ville då endast en polare i gänget hade tillgång till bil. Ett par år senare så hittade Xopher ett dansmaskin på eBay, för ett förvånansvärt bra pris varpå han självklart slog till, och till sin förvåning var den stora metallburken exakt samma maskin som hade lirat med på arkadhallen i alla dessa år. Den var dock i ett riktigt risigt skick, men efter ett par händiga reparationsveckor blev maskinen körduglig.

Med Xophers kroppshydda och förmodligen risiga kondition orkade han bara med tre låtar per kväll, men med tiden och tillsammans med en bättre diet än innan växlade han snabbt upp, från att stampa på medelsvårighetsgraden till att riva av långa sekvenser av fackmannamässig stampdans på den näst svåraste nivån.

Idag, sex år efter mardrömsbeskedet från doktorn väger Xopher runt 80 kilo och har en vilopuls på 45-50 (till skillnad från innan då den låg på 70). Även om både skrotlyftning och en förändrad diet självklart har stått för en stor del viktnedgången så är det just Dance Dance Revolutions intensiva snabbdans som gjort det mesta för Xopher. Du hittar snubbens Twitch-sida här där han visar upp ett riktigt imponerande fotarbete under så gott som varenda låt.

Dance Dance Revolution: New Moves
Så här ser Xopher ut idag, iförd en mycket stilig Kojima Productions-tröja.

Relaterade texter



Loading next content