Svenska
Gamereactor
nyheter
Detroit: Become Human

Nästa Quantic Dream-spel kan släppas till fler format

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Quantic Dream är en utvecklare framför allt Playstation-ägare är bekanta med och som tidigare i år skämde bort oss med underhållande Detroit: Become Human (kolla in vår recension). Men även fast studions tre senaste spel varit Playstation-exklusiva, verkar det inte som att det nödvändigtvis kommer vara så i framtiden. De är en oberoende studio och det exklusivitetsavtal de hade med Sony gällde för tre spel där ovan nämnde Detroit var just det tredje och sista (de båda andra är Beyond: Two Souls och Heavy Rain, innan dess släppte de Fahrenheit som var multiformat).

Om Sony och Quantic Dream kommer omförhandla detta vet vi inte i skrivande stund, men att döma utifrån en platsannons så förbereder de sig för en framtid med fler format. De letar nämligen specifikt efter folk som behärskar Microsoft Direct3D 11 och/eller 12.

Resetera spekuleras det nu friskt om det handlar om en multiformatsframtid, eller om det rent av kan vara så att Microsoft köpt upp studion (de ryktas även vara på väg att köpa upp Obsidian). Det är dock värt att notera att studion fått svidande kritik för att ha usla arbetsförhållanden, och det är inte alls självklart att Sony vill omförhandla något avtal med dem eller att Microsoft är köpsugna så länge det problemet kvartstår, då det inte direkt är bra PR eller något dessa bjässar vill befatta sig med.

Vad tror du om allt det här?

Detroit: Become Human

Relaterade texter

Detroit: Become HumanScore

Detroit: Become Human

RECENSION. Skrivet av André Wigert

På grund av Detroit: Become Humans moralmördande dilemman och intensiva handling har André Wigert blivit rejält tunnhårig.



Loading next content