Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
nyheter
Call of Duty: Black Ops 4

Sämsta brittiska premiären på elva år för Call of Duty: Black Ops 4


Facebook
TwitterReddit

Det var naturligtvis en risk att slunga ut singleplayer ur Call of Duty: Black Ops 4, en komponent som funnits med i alla ordinarie tidigare delar och något många fortfarande tycker är ett obligatoriskt inslag i spel. En rejäl flopp hade såklart betytt att Activision lärt sig läxan, medan en rejäl succé istället visar att det är bättre att lägga pengarna på mer populärt innehåll. Men som vi rapporterade igår verkar det som att detta slagit väl ut och spelet har redan slagit flera tunga försäljningsrekord digitalt.

De som helst spelar singleplayer är dock ofta inte lika intresserade av onlinebiten till konsoler och köper i högre sina spel fysiskt snarare än digitalt. Följdaktligen rapporterar nu Games Industry att Call of Duty: Black Ops 4 fick den sämsta starten för ett spel i serien på elva år i Storbritannien när det kommer till just fysisk försäljning. Trots det är det fortfarande årets näst största lansering efter FIFA 19.

Totalt såldes runt hälften så många spel på skiva som för Call of Duty: WWII under premiärveckan. Med tanke på rekordet för digitalförsäljningen (som dessutom är betydligt mer lönsam) misstänker vi att Activision inte hänger läpp för detta dock. Det ska bli intressant att se vad detta leder till framledes för spelvärlden, vad tror du det får för konsekvenser

Call of Duty: Black Ops 4