Svenska
Gamereactor
nyheter

Microsoft får pris av Time Magazine för Xbox Adaptive Controller

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Tidigare i höstas släppte Microsoft sin uppmärksammade Xbox Adaptive Controller, ett tillbehör som gör det möjligt för gamers med olika funktionshinder att avnjuta data- och TV-spel. Det består av en grundplatta som du sedan ansluter hjälpmedel till för att kunna skräddarsy för allas olika behov.

Nu har prestigefyllda Time magazine uppmärksammat Xbox Adaptive Controller när de listar årets mest innovativa produkter. Saker som underlättar vid funktionshinder är naturligtvis ett väldigt mycket trevligare sammanhang för spelvärlden att synas i än vad som ofta är fallet med media, och Microsoft förtjänar såklart beröm för att ha investerat i detta.

Såhär lagom till ju har Microsoft även tagit fram en video för att uppmärksamma detta tillbehör där vi får träffa nioårige Owen som har Escobar Syndrome (ett rörelsehinder) och som här umgås med sin verklige bäste vän Gunnar. Den hjärtevärmande videon hittar du här nedan.

HQ
Microsoft får pris av Time Magazine för Xbox Adaptive ControllerMicrosoft får pris av Time Magazine för Xbox Adaptive Controller


Loading next content