Svenska
Gamereactor
nyheter
Wasteland 3

InXile kommer växa med 30% efter Microsofts uppköp

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Nyligen avslöjade Microsoft att de har köpt upp rollspelsutvecklaren InXile Entertainment, studion som bland annat gjort Wasteland 2 och The Bard's Tale IV: Barrows Deep. För tillfället jobbar de på att avsluta Wasteland 3, vilket kommer under nästa år (även till Playstation 4) och därefter ska de ta itu med att enbart utveckla spel specifikt för Microsoft. Hittills har deras spel haft en indie-känsla, men det verkar som att vi kan skruva upp förhoppningarna framledes.

I en intervju berättar grundaren Brian Fargo att han räknar med att studion ska växa 30% i ett första skede nu när de fått tillgång till Microsofts plånbok:

"In the short-term we talk about increasing it 30 per cent or so. We're not trying to become multi-hundred-person teams but just filling the holes we've been desperately wanting to: having a full-time audio person, having a full-time lighting person, having a cinematics person - these things that could help us improve what we're doing."

I intervjun avslöjar Fargo även att de filar på ett PC/Xbox-exklusivt projekt som Microsoft är väldigt sugna på, som han av förklarliga skäl ännu inte kan prata om. Men kort sagt verkar det som att vi kan vänta oss mer påkostade och genomarbetade spel från InXile Entertainment fortsättningsvis.

Är du själv nyfiken på att se vad de kan tänkas ha på gång?

Wasteland 3

Relaterade texter

1
Wasteland 3-storyn byggs ut i juni

Wasteland 3-storyn byggs ut i juni

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Inxile Entertainment lovade redan tidigt att det skulle släppas expansioner till Wasteland 3, och nu vet vi mer om vad som väntar i den första samt när den anländer....



Loading next content