Svenska
Gamereactor
nyheter
Call of Duty: Black Ops 4

Black Ops 4 slog Red Dead Redemption 2 i USA förra månaden

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Spelvärlden ångar på för fullt just nu och ett pinfärskt exempel på det får vi från NPD (de mäter amerikansk spelförsäljning) som nu levererat oktober månads topplista. Totalt lades 73% mer på spel under förra månaden än under oktober 2017, vilket såklart beror på de osedvanligt tunga premiärerna Call of Duty: Black Ops 4 samt Red Dead Redemption 2.

Förstnämnda behövde bara halva oktober på sig och Red Dead Redemption 2 ynka nio dagar för att redan nu vara årets mest sålda och näst mest sålda spel i USA... Det är dock värt att poängtera att Call of Duty: WWII hade en marginellt bättre debutmånad än vad Black Ops 4 hade i år. Då släpptes det å andra sidan i november (som är en större månad för spelförsäljning) och slapp konkurrera om köparna med ett nytt Rockstar-spel.

Det är också värt att Assassin's Creed Odyssey, som släpptes tidigt i oktober men vars debut räknades till september (NPD mäter inte kalendermånader utan perioder om fyra eller fem veckor), slog sig in på en tredjeplats på listan och har tvåsiffrig procentuell tillväxt gentemot fjolårets Assassin's Creed Origins. Super Mario Party hade också en fin start och fick seriens tredje bästa premiär någonsin efter det allra första spelet och Mario Party 8.

Playstation 4 var bäst säljande konsol, både i enheter och dollar räknat och det var även konsolens bästa oktober någonsin. En stark ökning för Xbox One samt NES Mini och Super Nintendo Mini bidrog till att det totalt spenderades 19% mer på hårdvara förra månaden än motsvarande period 2017. Här nedan hittar du hela topp 20:

Call of Duty: Black Ops 4


1. Call of Duty: Black Ops 4^
2. Red Dead Redemption 2
3. Assassin's Creed Odyssey
4. NBA 2K19
5. Super Mario Party*
6. Soul Calibur VI
7. FIFA 19^
8. Spider-Man
9. Madden NFL 19^
10. WWE 2K19
11. Forza Horizon 4
12. Lego DC Super Villains
13. My Hero One's Justice
14. Shadow of the Tomb Raider
15. Mario Kart 8*
16. Grand Theft Auto V
17. Super Mario Odyssey*
18. Diablo III*
19. The Legend of Zelda: Breath of the Wild*
20. NHL 19

^ - does not include digital PC sales
* - does not include digital sales

Tack Resetera

Relaterade texter

0
Eunited vann 2019 CWL Finals

Eunited vann 2019 CWL Finals

ESPORT-TEXTER. Skrivet av Jonas Mäki

Första CWL-finalen har nu avsluts i Miami där deltagarna slogs om $1,25 miljoner. Eunited och Gen.G möttes där och förstnämnda segrade alltså i slutändan, och det var...



Loading next content