Svenska
Gamereactor
nyheter

Star Wars-spel i öppen värld nedlagt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Electronic Arts Star Wars-satsning har haft det minst sagt skakigt sedan utannonseringen av deras samarbete med Disney och ensamrätt till spel inom varumärket. Vad vi fått än så länge är två Battlefront-spel med sina beskärda delar kritik, några mobilspel och utöver detta mest löften över horisonten.

Ännu ett av dessa spellöften har nu gått upp i rök då EA har stängt ner arbetet på ännu ett av spelen i arbete. Detta var ett spel i en öppen värld och det arbetades på av EA:s Vancouver-studio under smeknamnet Orca. Detta är inte det första Star Wars-spelet utgivaren har lagt ner då de innan dess också lade ner Visceral Studios tillsammans med sitt linjära actionspel under kodnamnet "ragtag", detta är faktiskt relaterat då Vancouver-studion tog över arbetet efter Visceral och sedan började om från grunden till ett större spel.

En av anledningarna till att projektet avbrutits är att EA tydligen vill ha ut en titel snabbare, vilket kan vara förståeligt då de som sagt knappast sprutat ut delar av varumärket på senare år. Tydligen siktar de nu på att försöka ha ett Star Wars-spel från studion ute runt 2020 (vilket också ryktas vara ett år för nya konsoler. Sammanträffande?) istället för att vara ännu ett långtidsprojekt. Orca var i ett tidigt stadie så skulle inte ha varit en titel vi inte hade fått se på många år.

Inga från teamet ska ha förlorat jobbet med denna projektändring. Vad vi får för spel istället och om Orca kommer påbörjas igen senare återstår att se, men än så länge har vi inga konkreta uppgifter om vad nästa spel ur Star Wars-sagan blir exakt.

Tack, Kotaku.

Star Wars-spel i öppen värld nedlagt


Loading next content