Svenska
Gamereactor
nyheter

Så många jobbar med spel till Playstation 5 och Xbox Two

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Nu är vi sannolikt bara ett år borta från lanseringen av nya konsoler, vilket givetvis har lett till diskussioner och teorier om vilka utvecklare som har börjat göra spel till Playstation 5 och Xbox Two. Vi vet fortfarande inte om alla utvecklingsstudios såklart, men vi har åtminstone en tydlig indikation på hur många det är.

Folket bakom Game Developers Conference skickar nämligen ut en undersökning till ett stort antal utvecklare varje år, och årets upplaga innehöll mycket intressant information. Förutom att vi fick veta att det faktiskt är mycket få som jobbar mer än 40 timmar i veckan (tre procent säger sig dock jobba mer än sextio timmar i veckan), avslöjades också vilka plattformar utvecklare arbetade med på spel för. Under två procent säger att de gör spel som enbart kommer till ej utannonserade format, detta medan sexton procent menar att deras spel ska släppas till både kända och okända format, Under hälften, fyrtiosex procent, gör endast spel till nuvarande format och resten avstod från att svara.

Kort sagt råder det ingen tvekan om att de nya konsolerna kryper allt närmare. När tror du att Playstation 5 och Xbox Two utannonseras.

Så många jobbar med spel till Playstation 5 och Xbox Two


Loading next content