Svenska
Gamereactor
nyheter

Spelföretag som EA faller rejält i värde

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Aktiekurser är inget vi normalt rapporterar om på Gamereactor, annat än när något stort skett. Och just detta bjuder Games Industry på.

De skriver att varken Sony, Nintendo, EA eller Take-Two Interactive nått sina mål i spelvärlden och därför fått kraftiga fall i aktiekurserna på 13-14% samt att Activision Blizzard tappat 10% (dock utan att ha lämnat kvartalsrapport ännu).

Och det har pågått en tid. Sony och Take-Two har förlorat ungefär en tredjedel av sitt värde sedan september, medan Nintendo fallit 40% sedan ett år tillbaka - och EA har tappat 43% sedan i juni.

Den till synes ostoppbara naturkraften som är Epic Games Fortnite har av somliga fått skulden för det här, eftersom intäkterna på $3-4 miljarder gör att folk har mindre att spendera på annat. Det är dock värt att poängtera att när World of Warcraft hade intäkter på $1,5-2 miljarder så växte hela spelvärlden som ett resultat av detta snarare än förstöra för andra. Dessutom kan vi nämna att även ägarna av Epic, kinesiska Tencent, också dragit s med sjunkande aktiekurser.

Vad tror du är förklaringen till att så många av speljättarna tappar i värde och har svårt att nå målen?

HQ
HQ
Spelföretag som EA faller rejält i värde


Loading next content