Svenska
Gamereactor
nyheter

Rykte: Xbox Game Pass släpps till Switch

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Igår rapporterade vi om ett smaskigt rykte om att Microsoft och Nintendo samarbetar kring några stora projekt. Källorna till uppgifterna var bra, och nu stämmer en tredje in i kören i form av en rapport från Direct-Feed Games.

De hävdar att Microsoft just nu förbereder en Xbox-app till Switch vilken ska stödja Xbox Game Pass samt den kommande streaming-tjänsten xCloud. Därmed skulle det vara möjligt att spela exempelvis Gears 5 eller Halo Infinite till Switch, och det stannar inte där. Det verkar även som att Microsoft planerar att släppa Xbox-titlar som Ori and the Blind Forest till Switch (enligt Game Informer) och om det händer är förmodligen spel som Cuphead eller Halo: Wars inte långt borta.

Att erbjuda Xbox till Switch skulle vara logiskt för båda företag, där Nintendo haft svårt att attrahera gamers som bryr sig om grafiktung action och racing - där Microsoft istället är starkare. Och Microsoft å sin sida har haft svårt att sälja konsoler i Japan, men via Switch skulle de kunna nå ut med sina spel till en japansk publik ändå.

Vad tror och tycker du om allt detta?

Rykte: Xbox Game Pass släpps till Switch


Loading next content