Svenska
Gamereactor
nyheter

Google: Lika lätt att utveckla till Stadia som PS4 och Xbox One

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

När Google utannonserade Stadia, hade de inte mycket spel att komma med och det var i synnerhet Assassin's Creed Odyssey som visades upp, samt att Id Software pratade om Doom Eternal. På Game Developers Conference brukar det såklart snackas en hel del om spelutvecklingen (därför mässan heter som den gör), men det fick vi inte se särskilt mycket av. Men nu slår Google fast att det är enkelt att utveckla till deras format trots att den har så många specialtjänster.

Det är i en intervju som Phil Harrison förklarar att det inte är svårare att utveckla till Stadia än Playstation 4 och Xbox One:

"We are also helping developers with all the tools. So building for Stadia is really another target for them, together with existing tools in terms of Visual Studios and all the development tools they are using and integrating with their workflow, so developing for Stadia is as simple as developing for Playstation and Xbox."

Stadia-funktioner som Crowd Play, Click to Play, möjlighet att dela Save States och liknande får utvecklarna själva fixa dock.

Google: Lika lätt att utveckla till Stadia som PS4 och Xbox One


Loading next content