Svenska
Gamereactor
nyheter

Rykte: Prislappen för Playstation 5 redan spikad

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Sony har som bekant inte utannonserat Playstation 5 ännu, men har åtminstone medgett att den är på väg. De flesta räknar med att den kommer nästa år, och självklart diskuterar Sony internt strategier för fulla muggar just nu - inte minst prislappen.

Och det är här det blir spännande. PasteBin säger sig nämligen ha kommit i kontakt med en tredjepartsutvecklare som hjälper en större studio göra klart ett spel som ska lanseras till Playstation 5 nästa år 2020. Därmed vet denne person en väldans massa om Playstation 5, som tydligen ska utannonseras hyggligt snart och släppas i mars eller november 2020. Enheten är, som det tidigare spekulerats, bakåtkompatibel och har en åttakärnig Ryzen-CPU.

Dessutom avslöjas att konsolen ska kosta $499 (vilket sannolikt blir runt 5500 kronor i Sverige med kemikalieskatt och kronans usla värde just nu), där Sony gör en förlust på $100 för varje såld konsol vid premiären och alltså släpper en som en så kallad "loss leader".

Spel vi kan vänta oss är för övrigt Gran Turismo 7 samt remasters of The Last of Us: Part II och Ghost of Tsushima, då konsolen kan skala upp till 8K. Från tredjepart kan vi vänta oss Battlefield: Bad Company 3 och det mystiska Harry Potter-spelet från Avalanche.

Med tanke på hur vag källan är - och det faktum att Sony rimligen inte avslöjar priserna ett år innan lansering till mindre tredjepartsutvecklare - rekommenderar vi er att ta uppgifterna med hutlöst mycket salt. Men om de skulle stämma, tycker du runt 5500 kronor är en rimlig prislapp?

Rykte: Prislappen för Playstation 5 redan spikad


Loading next content