Svenska
Gamereactor
nyheter

Take-Two-chefer får bonus om spelare köper mycket mikrotransaktioner

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Take-Two har länge varit ett av de mest mikrotransaktionsvänliga företagen och fullkomligen proppat sina spel fulla med detta, samt att högste chefen Strauss Zelnick slagit fast att detta är något som ska finnas i alla deras spel. Men utöver att det verkar vara extremt lönsamt då vi spelar inte kan få nog av mikrotransaktioner (att döma efter omsättning), visar det sig nu att cheferna hos utgivaren rent av får extra bonusar och vi handlar riktigt mycket mikrotransaktioner.

Det är Kotaku som uppmärksammar Take-Twos senaste SEC-rapport avslöjar att de genererat 300 000 extra aktier, vilka dock är så kallad "Restricted Stock" som ges till chefer om de uppnår vissa krav.

Det inkluderar bland annat köp av mikrotransaktioner i spel som Grand Theft Auto V, Red Dead Redemption 2 och NBA 2K19. Beloppen kan handla om så mycket som uppemot $2,56 miljoner, (knappt 25 miljoner kronor). Med morötter som dessa ska vi väl knappast räkna med att mikrotransaktionerna försvinner? Eller hade du kunnat tänka dig att avstå en bonus motsvarande 25 miljoner kronor mot att du plockar bort dem ur ett spel?

Take-Two-chefer får bonus om spelare köper mycket mikrotransaktioner
Bossen för Take-Two, Strauss Zelnick


Loading next content