Svenska
Gamereactor
nyheter

Playstation-teamet också överraskande av Microsoft-samarbetet

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det var många som blev rejält överraskade av att Microsoft och Sony utannonserade ett gemensamt molnsamarbete (något vi rapporterade om) för artificiell intelligens och streaming. Det är kanske inte så konstigt med tanke på hur hårt de båda företagen tidigare konkurrerat, och tydligen var det fler än vi spelare som togs på sängen av detta. Bloomberg rapporterar nu nämligen att även Playstation-teamet blev överraskade.

En talesperson från Sony avslöjar att samtalen med Microsoft inleddes förra året, och under morgondagen ska Playstation-bossen Jim Ryan informera aktieägarna om läget, något som säkert lär inkluderas detta. Tydligen var det toppchefer hos Sony Japan som beslutade om detta och Playstation-gruppen var aldrig inblandade i diskussionerna.

Vad detta betyder för framtiden och hur Microsofts Azure-servrar kommer hjälpa Sony, återstår att se. Playstation Now skulle onekligen behöva fräschas upp och kanske kommer de välja samma lösning som Microsoft kör med sin kommande tjänst xCloud for att mota konkurrensen från Google Stadia.

Vad tycker du om Microsofts och Sonys nya samarbete?

Playstation-teamet också överraskande av Microsoft-samarbetet


Loading next content