Svenska
Gamereactor
nyheter
Pokémon Sword/Shield

Pokémon Sword och Shield släpps den 15 november

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

I en Pokémon Direct-stream idag presenterade Nintendo massor av nyheter gällande Pokémon Sword/Shield, där vi bland annat fick veta mer om våra start-Pokémons, möten och regionen Galar Region. Sistnämnda kommer enligt Game Freak erbjuda massor att utforska, stora öppna ytor, välbefolkade städer, Pokémons som jobbar tillsammans med människor och arenor som sänder Pokémon-fighter på TV.

Utöver de startfickmonster vi redan kände till, fick vi även bekanta oss med Wooloo, som är en fårliknande krabat. Sedan har vi Drednaw, som har rejäla käkar samt vasst garnityr (tydligen är sådant som stål och betong inget problem att bita sönder). Därefter har vi Corviknight som kan jämföras med en taxi, och som snabbt tar dig tillbaka till städerna.

Pokémon Sword/ShieldPokémon Sword/ShieldPokémon Sword/Shield

Vi fick även veta mer om hur dessa nya fickmonster utvecklas. Gossifleur är exempelvis en blomster-Pokémon som har helande pollen (där vi som svenskar naturligtvis vet vi att detta är totalt orimligt), som kan utvecklas till en Eldegoss och kan då hela både människor och Pokémon samt få växter att växa snabbare.

Pokémon Sword/ShieldPokémon Sword/Shield

När du rör dig utanför städerna i vildmarken, kommer det finnas gott om hemligheter att upptäcka. En spelmässig nyhet är Dynamaxing som gör din Pokémon till en gigant i tre rundor och alla förmågor förvandlas till Max-varianter. Detta kan göras en gång per strid och och vilda Dynamax Pokémon kan dessutom mötas online i Max Raid-strider tillsammans med tre andra tränare.

När det kommer till nya bekantskaper, har vi Leon som är den bäste Pokémon-tränaren just nu, och hans yngre bror Hop är din rival eftersom ni båda dyker upp i Galar Region ungefär samtidigt. Professor Magnolia kommer vara din guide genom äventyret och hon forskar på Dynamax-fenomenet tillsammans med sitt barnbarn Sonia.

Pokémon Sword/Shield

När det kommer till Gym kan vi se fram emot att få slåss mot Milo, Grass-ledare, och vi fick även se legendariska fickmonstren Zacian och Zamazenta, som slåss med svärd respektive sköld. Sist men inte minst fick vi veta att Pokémon Sword/Shield släpps den 15 november över hela världen samt att ett dubbelpack med båda spelen kommer att lanseras denna gång - något vi vet varit efterfrågat.

Kort sagt verkar det bli en förträfflig jul för fickmonsterjägare, eller vad säger ni?

Kolla in programmet och en ny trailer här nedan!

HQ
HQ

Relaterade texter

8
Pokémon Sword/Shield - Isle of ArmorScore

Pokémon Sword/Shield - Isle of Armor

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Så har den första riktiga expansionen släppts till Pokémon Sword/Shield och fickmonsterjägaren Jonas Mäki har besökt nya ön Isle of Armor...

0
Pokémon Sword/Shield uppdaterat

Pokémon Sword/Shield uppdaterat

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Nintendo tycks ha haft bråda dagar före jul. Nyss lanserades en uppdatering till Super Smash Bros Ultimate och nu laddar de även på med Pokémon Sword/Shield. Det har...

0
GRTV spelar Pokémon: Crown Tundra

GRTV spelar Pokémon: Crown Tundra

NYHET. Skrivet av Petter Hegevall

Du vet hur det fungerar vid det här laget. Varje dag klockan 16:00 drar vi igång något som vi valt att döpa till Gamereactor Live där skribenter från hela vårt 14 länder...



Loading next content