Svenska
Gamereactor
nyheter
Gears 5

Känd insider: Gears 5 är den första megahiten till Game Pass

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

För tio år sedan brukade spelföretagen och konsoltillverkarna glatt skryta om sin försäljning samt delade frikostigt med sig av siffror som visade hur bra det går för dem. Spola fram tills idag och du har en helt annan situation där vi bara i undantagsfall får riktiga försäljningssiffror, eftersom alla nu betraktar det som hemligheter.

Detta gör trovärdiga insiders väldigt viktiga för den som vill ha koll på spelvärlden, där den kanske bästa är Daniel Ahmad, senior analyst hos Niko Partners. Nu har han delat med sig av en tämligen intressant sak på Twitter, och skriver:

"Gears 5 is the first mega hit on Gamepass.

Competitive pricing and recent offers, a large library of games and access to MS 1st party has led to a high number of sign ups.

MS will be hoping a lot of users stick to the service going forward."

Fortfarande inga konkreta siffror (det får han inte dela ut), men i somras avslöjades att Microsoft ökat intäkterna från Xbox-divisionen denna generation, trots färre sålda konsoler än under Xbox 360-eran. Det är ett tecken på att Microsoft redan har haft hyggligt med Xbox Game Pass-användare och om de nu alltså lyckats öka detta rejält med Gears 5 som Daniel Ahmad hävdar, verkar det alltså som att Phil Spencers satsning på just Xbox Game Pass kan ha varit ett smart drag.

Använder du själv Xbox Game Pass och vad tycker du om det?

HQ
Gears 5

Relaterade texter

6
Gears 5: HivebustersScore

Gears 5: Hivebusters

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Vi kollar in den drygt tre timmar långa storyexpansionen Hivebusters, där vi får träffa nya huvudpersoner och röja oss fram på en vulkan-ö...

Gears 5Score

Gears 5

RECENSION. Skrivet av Adam Holmberg

Adam har återvänt till Sera med motorsågsbajonetten i högsta hugg för att recensera den femte numrerade delen i Gears of War-sagan...



Loading next content