Svenska
Gamereactor
nyheter
Borderlands 3

Bästa premiären i år för Borderlands 3 i Storbritannien

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Att folk var sugna på Borderlands 3 visste vi såklart, men ändå får det väl säga vara lite överraskande att Games Industry nu avslöjar att intresset var såpass stort att det officiellt blev årets största premiär i Storbritannien. Förra ettan var Days Gone, men trots detta var sålde det bara hälften av Borderlands 2 gjorde vid dess lansering.

Det är dock viktigt att notera att det egentligen inte säger så mycket eftersom endast fysisk spelförsäljning räknas här, och runt hälften av spelförsäljningen är idag digital. Vi vet exempelvis att försäljningen till PC tycks ha varit absolut massiv - där i princip all försäljning är digital.

Gears 5 hade två premiärer, där somliga köpte finversionerna av spelet och började spela för två veckor sedan, samt standardpremiären förra veckan som alltså kom tvåan på listan. Totalt sålde Gears 5 ungefär en fjärdedel av vad Gears 4 sålde när det släpptes år 2016, och även där gäller att digitala spelförsäljningen ökat (vilken är väldigt hög till Xbox One jämfört med andra konsoler) - samt framför allt att spelet ingår med Xbox Games Pass för alla som har det.

Trea kom eFootball PES 2020, vilket är ett av alla dessa sportspel med årliga upplagor. Det gör att skillnaderna i digital kontra fysisk försäljning blir mindre gentemot senaste upplagan - och i år har Konami satsat hårdare än på länge samt bland annat säkrat exklusivitet till klubblaget Juventus. Detta lönade sig och försäljningen har faktiskt ökat med 18,5% jämfört med fjolårets upplaga.

Spiders rollspel Greedfall tog sig in som nummer fem, medan Daemon X Machine debuterade på plats 19 och NHL 20 kom på plats 36 - men så är britterna hockeyanalfabeter också.

1. Borderlands 3 / 2K Games
2. Gears 5 / Microsoft
3. eFootball PES 2020 / Konami
4. NBA 2K20 / 2K Games
5. Greedfall / Focus Home Interactive
6. Mario Kart 8 Deluxe / Nintendo
7. Spyro Reignited Trilogy / Activision Blizzard
8. Grand Theft Auto V / Rockstar
9. Crash Team Racing Nitro-Fueled / Activision Blizzard
10. Super Mario Maker 2 / Nintendo

Hur länge tror du Borderlands 3 klänger sig kvar i toppen?

HQ
HQ
Borderlands 3

Relaterade texter

0
Linked In-profil nämner Borderlands 4

Linked In-profil nämner Borderlands 4

NYHET. Skrivet av Joakim Sjögren

Borderlands är utan tvekan en av Gearboxs populäraste spelserier, och att studion skulle jobba på en ny titel i följetongen kommer kanske inte som någon större...

0
Rykte: Ny Borderlands-samling på gång

Rykte: Ny Borderlands-samling på gång

NYHET. Skrivet av Joakim Sjögren

Gearbox är inga främlingar när det kommer till att bunta ihop sina Borderlands-titlar i diverse samlingar, och nu kan ytterligare en sådan vara på väg. Det sydafrikanska...



Loading next content