Svenska
Gamereactor
nyheter
Gears 5

Gears 5 sätter rekord för Xbox och Microsoft

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Igår kunde vi rapportera att Borderlands 3 haft den största lanseringen hittills i Storbritannien, och slog bland annat eFootball PES 2020 och Gears 5 när det kommer till fysisk försäljning. Men sistnämnda spel är även ett prima exempel på att det här med digitalt nedladdade spel håller på att växa sig riktigt stort.

Microsoft utannonserar nu nämligen att Gears 5 slagit rekord för dem. Det har bland annat levererat den bästa lanseringen hittills hela denna generation för ett Xbox Game Studios-spel. Redan nu har över tre miljoner personer spelat det och senast Microsoft hade en sådan framgång med en lansering för ett av sina spel var med Halo 4 till Xbox 360 år 2012.

Gears of War 4 nådde som jämförelse mindre än hälften av detta, så det råder ingen tvekan om att Xbox Game Pass får betydligt fler personer att spela. Vi rapporterade nyligen att analytikern och insidern Daniel Ahmad kallat Gears 5 den första megahiten till Xbox Game Pass, och detta får väl ses som ett kvitto på att han återigen hade rätt.

Vi påminner om vår recension av spelet, och undrar om du tycker det är förtjänt av dessa framgångar?

Gears 5

Relaterade texter

6
Gears 5: HivebustersScore

Gears 5: Hivebusters

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Vi kollar in den drygt tre timmar långa storyexpansionen Hivebusters, där vi får träffa nya huvudpersoner och röja oss fram på en vulkan-ö...

Gears 5Score

Gears 5

RECENSION. Skrivet av Adam Holmberg

Adam har återvänt till Sera med motorsågsbajonetten i högsta hugg för att recensera den femte numrerade delen i Gears of War-sagan...



Loading next content