Svenska
Gamereactor
nyheter

Atari VCS-skaparen hoppar av efter utebliven lön

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det har gått över ett år sedan vi sist skrev om Ataribox, konsolen som skulle spela både klassiska Ataribox och även nya spel, med hårdvara från AMD och Linux som operativsystem. Vad har hänt sedan dess då? Svaret är tyvärr: inte mycket konkret och en del negativt.

Till sistnämnda hör att Rob Wyatt, hårdvaruarkitekten bakom Atari VCS, låter avslöja för The Register att han hoppat av projekten förra veckan. Orsaken är att Atari "haven't paid invoices going back over six months".

SurfaceInk är troligen företaget som ska färdigställa konsolen, som så sent som i september fick sitt första prototypmoderkort. Wyatt säger att avhoppet inte beror på att han ska starta ett nytt företag och tillägger att hans konsultfirma Tin Giant har varit "lucky to survive this long". De som backat projektet ska få sina första enheter i december, och vi hoppas att detta grus i maskineriet inte ställer till det för mycket.

Fler detaljer om Atari VCS-utvecklingen hittar du via detta Medium-inlägg, där vi får veta att enheten är bestyckad med en AMD Ryzen-processor med Radeon Graphics Technology. Det finns två USB 3.0-portar, en HDMI-port, en M.2 SATA solid state-port som har två uppgraderingsbara SODIMM DDR4 RAM-platser samt att det finns två extra USB-portar på undersidan.

Enligt senaste pressreleasen har teknikerna "developed a custom solution to cool the components efficiently while maintaining the system's small footprint and sleek aesthetic". I mars ska konsolen släppas officiellt. Tror du på Ataribox?

Atari VCS-skaparen hoppar av efter utebliven lön
HQ


Loading next content