Svenska
Gamereactor
nyheter
Hearthstone: Heroes of Warcraft

Mitsubishi vägrar sponsra Blizzard efter deras agerande senaste tiden

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Vi har flera gånger rapporterat om Blizzards behandling av den professionella Hearthstone-spelaren Chung Ng Wai. Han uttryckte sitt stöd för Hong Kong (hans hemstad) och protesterna mot Kinas försöka att implementera sina förtryckande lagar, och fick ett orimligt hårt straff för detta.

Blizzard har regler som talar om att de vill hålla politiken utanför professionell gaming, men har tidigare låtit saker passera och även efteråt. Men när någon kritiserade en diktatur, så var det alltså droppen. Det fick många att på goda grunder misstänka att Kina pressat Blizzard att gå deras ärenden, varpå Blizzard vek sig och bestämde sig för att straffa Chung Ng Wai extra hårt. Detta ledde till hårda protester och Blizzard kände sig senare tvungna att mildra straffet. Då var dock skada redan gjord och nu kommer ytterligare en konsekvens av deras beteende.

Det är The Daily Beast som rapporterar att Mitsubishi Motors Taiwan helt enkelt bestämt sig för att dra tillbaka sitt sponsoravtal med Blizzard som ett svar på allt detta, men de vägrar i övrigt ge fler kommentarer.

Daily Beast noterar att Blizzard-bossen J. Allen Brack tidigare sagt:

"The specific views expressed by blitzchung were NOT a factor in the decision we made. I want to be clear: our relationships in China had no influence on our decision."

Tråkigt nog för Blizzard så verkar folk inte köpa detta och det inkluderar företagets anställda. De arrangerade en egen strejk över behandlingen av Chung Ng Wai, och en anställd kommenterar:

"I think that it's a flat-out lie that our relationships in China had nothing to do with the decision."

Vi förmodar att vi kommer behöva återkomma till detta fler gånger. Har din syn på Blizzard påverkats av allt detta, och isåfall hur?

Hearthstone: Heroes of Warcraft

Relaterade texter

0
Ny Hearthstone-expansion ute nu

Ny Hearthstone-expansion ute nu

NYHET. Skrivet av Olof Westerberg

Blizzard går igenom en turbulent tid just nu. De är inte bara uppe i deras största kontrovers någonsin, de har helt pausat utvecklingen av World of Warcraft och skjutit...



Loading next content