Svenska
Gamereactor
nyheter
Bioshock 4

Rykte: Bioshock 4 blir ett så kallat Live Service-spel

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

År 2018 avslöjade erkände insidern Jason Schreier att 2K hade skapat en intern hemlig utvecklare med uppdraget att skapa nästa spel i Bioshock-serien, vilket vi för enkelhetens skull kallar Bioshock 4. Hur det går med utvecklingen vet vi inte, men tack vare platsannonser kan vi utläsa att det tycks handla om ett så kallat Live Service-spel (tänk The Division 2 eller Anthem).

HQ

Det är GameRant som uppmärksammar att 2K letar efter en End Game Design Lead som ska få arbeta i ett litet team i Kalifornien - där Bioshock-studion alltså håller till. 2K har helt enkelt inte särskilt många kända utvecklare som passar in på den beskrivningen.

Den anställde ska sedan hjälpa till med att skapa en spelvärld vi kommer kunna vända tillbaka till även efter att äventyret är över, samt se till att intresset bibehålls genom ett kontinuerligt flöde av nytt innehåll

"The world, by contrast, is something we are designing to be alive and engaging past the main narrative arc"

Detta är såklart själva definitionen av ett Live Service-spel, och det verkar alltså inte helt uteslutet att Bioshock 4 kan komma att bli ett sådant. Det kan givetvis även vara en annan okänd titel, men är detta den väg du hoppas att Bioshock-serien tar i framtiden?

Bioshock 4

Relaterade texter

3
Bioshock 4 tycks använda Unreal Engine 5

Bioshock 4 tycks använda Unreal Engine 5

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Epics grafikverktyg Unreal Engine 5 har redan från start sett lovande ut i offentliga teknikdemonstrationer och vissa utvecklare har redan bekräftat att de använder den...



Loading next content