Svenska
Gamereactor
nyheter
Call of Duty: Modern Warfare

Activision tycker inte spel och politik hör ihop

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

När det kommer till böcker, film, musik och annan form av underhållning, är det en självklarhet att många är politiska. Inom spelvärlden är det däremot mer ovanligt och spelutvecklare och framför allt utgivare brukar säga att man inte ska läsa in några sådana åsikter i deras spel. Tidigare har bland annat Ubisoft och Warner slagit fast detta, och nu följs det upp av Activision.

Det är i en intervju hos CNBC som Activision-bossen Bobby Kotick förklarar att spel främst är till för att underhålla, och att det inte ger honom en plattform för politiska åsikter:

"My responsibility is to make sure that our communities feel safe, secure, comfortable and satisfied and entertained. That doesn't convey to me the right to have a platform for a lot of political views, I don't think. I think my responsibility is to satisfy our audiences and our stakeholders, our employees, our shareholders."

Håller du med Kotick, eller borde spel och politik kunna blandas oftare?

Call of Duty: Modern Warfare

Relaterade texter

0
Massor av gratis gaming även denna vecka

Massor av gratis gaming även denna vecka

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Det är dags för veckans höjdpunkt - helgen. Vi har som vanligt samlat ihop de gratiserbjudanden för alla som gillar att gejma men har knaper budget (eller bara vill prova...



Loading next content