Svenska
Gamereactor
nyheter

Nintendo Switch nådde marknadsandel på 95% i Japan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Playstation 4 har blivit en praktsuccé nästan överallt, men ett av undantagen är faktiskt Sonys hemland. Även om det gått hyfsat där med, så spelar japaner numera helst på smartphones eller bärbart, och Playstation 4 har därför inte fått samma genomslag Japan. Däremot har det gått desto bättre för Nintendo och deras Switch. Konsolens hybriddesign samt spel såsom The Legend of Zelda: Breath of the Wild och Super Mario Odyssey har resulterat i en närmast osannolikt stor succé.

Nu rapporterar GamingBolt (originalkälla: japanska Famitsu) att de under veckan har lyckats med konststycket att nå en marknadsandel på 95%. Senaste veckan sålde Nintendo exempelvis 180 000 Switch-konsoler, vilket är ofattbara 25 gånger mer än Playstation 4 sålde (Xbox One räknas inte ens i japanska sammanhang).

Pokémon Sword/Shield har givetvis bidragit rejält till detta och är den största lanseringen till Switch hittills. Men en marknadsandel på 95% är fortfarande direkt svindlande såklart även om det bara är för en vecka, och det verkar som att Nintendo gör allt rätt just nu.

Nintendo Switch nådde marknadsandel på 95% i Japan


Loading next content