Svenska
Gamereactor
nyheter

DC plockade ner Batman-bild efter kinesisk kritik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

DC Comics har blivit den senaste i raden av storföretag som fallit för kinesisk press enligt en rapport från Variety, som skriver att serietidningsjätten nu har valt att plocka bort ett omslag för Frank Millers Batman-blaska "Dark Knight Returns: The Golden Child" från sina sociala medier efter att kinesiska användare på Weibo fann bilden olämplig.

På bilden kunde man se en ung Batman-figur slänga en molotov med orden "The Future is Young" i bakgrunden, vilket tolkades av kinesiska användare som att man visade sitt stöd till protesterna i Hong Kong. Så här lät några av kommentarerna:

"No matter what the reason, to put an image like this up at a sensitive time like this means you have a death wish"

"The black clothes represent Hong Kong, the mask represents Hong Kong, the Molotov cocktail represents Hong Kong, what else here doesn't represent Hong Kong???"

Kina är en viktig marknad för Warner Bros. efter succéer som Shazam! och Aquaman, men det räddar inte DC från att få sig ännu en släng kritik på exempelvis Instagram och gör Disney, NBA och Blizzard sällskap i Kina-kontroverserna. Vad tycker du om allt detta?

DC plockade ner Batman-bild efter kinesisk kritik


Loading next content