Svenska
Gamereactor
nyheter

Xbox One sålde mest under brittiska Black Friday

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Igår kunde vi rapportera att Switch blev den stora vinnaren under Black Friday i USA, och nu kompletterar Games Industry detta med en rapport om Storbritannien.

Där var det istället Microsofts Xbox-konsoler som sålde allra bäst, där det framför allt gick bra för den skivlösa Xbox One S All-Digital som hade många fina erbjudanden. Det ledde till att det såldes över 100 000 Xbox One-konsoler förra veckan i Strorbritannien, vilket är en ökning jämfört med året innan.

Däremot var det ingen stor seger, utan Xbox One slog Nintendo Switch med "just a handful of consoles", där Switch Light var den bäst säljande enheten. Även Nintendo hade en ökning av antalet sålda konsoler jämfört mot året innan. Med tanke på att Switch är betydligt dyrare än Xbox One S All-Digital, drog Nintendo in mer pengar än Microsoft.

När det kommer till Playstation 4, så sålde Sony drygt 60 000 konsoler förra veckan, framför allt i bundles med spel som FIFA 20 och Call of Duty: Modern Warfare.

När det kommer till helårsförsäljningen har Xbox One tappat 35% jämfört med 2018 medan Sony har trappat 45% med Playstation 4. Nintendo Switch går däremot mot strömmen och ökar 13%.

Hade du räknat med att Xbox One skulle sälja mest i Storbritannien under Black Friday?

HQ
HQ
Xbox One sålde mest under brittiska Black Friday


Loading next content